Hur gör man ett byte/retur?

Enligt distanshandelslagen har du alltid 14 dagars öppet köp - men vi vill att du skall vara nöjd så vi ger dig 45 dagar på dig. Oavsett om du vill byta eller returnera (dvs göra ett återköp), kontakta oss på kundtjanst@fotvardsbutiken.se.Därefter får du instruktioner om hur processen går vidare. Vid byte, se på fotvardsbutiken.se vilken annan typ skor eller storlek du vill byta till innan du kontaktar oss. Det går även bra att byta till en annan modell.

Varför inte kryssformulär och returetiketter i paketet?
  • För att det är slöseri med papper (+90% av dessa papper skulle gå rakt ner i papperskorgen).
  • För att du vid behov av vägledning ska kunna byta till rätt storlek eller modell snabbt.
  • För att du vid återköp ska få dina pengar tillbaka direkt när returen är hos oss. 
  • Och för att vi får en sista chans att tjata om att paketera returen fint och bra :)

Vår bytesrätt gäller endast vid skor

Vi erbjuder endast möjligheten till byte av skor eller kängor. Dvs, vill du ha ett par andra strumpor, sulor, inlägg etc. så lägg en ny beställning och kontakta oss så förser vi dig med den returfraktsedel för dessa icke-sko produkter.

Returfrakt vid byte (skor)

Vid byte till andra skor bekostar vi på Fotvårdsbutiken returkostnaderna (gäller både vid byte av skostorlek och/eller skomodell) genom att efter bytesanmälan förse dig med en förbetald returetikett som gäller för tjänsten DHL Service Point eller PostNord Varubrev. 

Vi står för returfraktskostnaderna för byte av skor från en beställning. Det vill säga om du efter att ha gjort ett byte på en order, och vill göra ytterligare ett byte (byte på byte) bekostar vi ej fraktkostnaderna för ett eventuellt andra byte.

Returfrakt vid återköp (skor)

Vid utnyttjande av öppet köp (dvs du vill ha pengarna åter, och inte byta till andra skor) står du som kund för kostnaden att sända skorna åter till Fotvårdsbutiken. Beställ en returfraktsedel genom att kontakta oss på kundtjanst@fotvardsbutiken.se.
Kostnaden för returfrakt (med vår returfraktsedel) av skor vid återköp är: 99 kr per returnerat par upp till 3 par skor. Vid retur av fler än 3 par skor är returkostnaden 410 kr.

Exempel 1: Retur av 1 par skor = 99 kr.
Exempel 2: Retur av 3 par skor = 297 kr.
Exempel 3: Retur av 5 par skor = 495 kr.
  • Dessa kostnader gäller retur med tjänsten DHL Service Point genom inlämning hos DHL ombud eller PostNord Varubrev.

  • Kostnaden för returfrakt regleras vid återbetalning.

  • Löser man egen frakt utgår ändå vår returkostnad p.g.a. mer jobb och administration hos oss.

Returfrakt vid återköp (produkt som ej är skor)

Kostnad för returfrakt av övriga produkter såsom strumpor, sulor, inlägg med mera är 99 kr per returförsändelse. Retur sker då med tjänsten  DHL Service Point genom inlämning hos DHL ombud. Returetikett beställs genom att kontakta oss: kundtjanst@fotvardsbutiken.se.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss